Perhatian kepada Pelanggan! Sila guna kod diskaun 'VIP2019' untuk dapatkan diskaun 15% semua extension yang ditawarkan!

Malaysia Bank Tranfer + Borang Pengesahan Bayaran

Malaysia Bank Tranfer + Borang Pengesahan Bayaran

Tujuan extension ini dibina adalah untuk memaparkan hanya maklumat bank tertentu sahaja yang akan dipaparkan kepada pelanggan semasa mereka melakukan checkout Contohnya Jika pelanggan memilih CIMB Bank sebagai payment method mereka, maka hanya maklumat bank tersebut sahaja akan dipaparkan semasa checkout. Kelebihannya adalah pada invoice tempahan akan dipaparkan CIMB Bank sebagai payment method, memudahkan pihak Admin untuk rujukan bank mana yang pelanggan akan membuat pembayaran.

Kelebihan lain adalah setiap bank mempunyai icon masing-masing dan akan dipaparkan semasa pelanggan buat pilihan payment method pada halaman checkout. Selain itu pada bahagian Bank Transfer Instruction (semasa checkout juga), akan dipaparkan juga icon bank yang telah dipilih tadi, dan jika icon bank ini di klik pelanggan akan dibawa ke laman web login bank tersebut untuk memudahkan pelanggan melakukan pembayaran secara online banking

Extension ini menjadikan proses checkout pada kedai online anda kelihatan lebih professional dan elegant berbanding kedai online biasa-biasa.

Berikut adalah senarai 16 bank Extra Extension yang ada dalam extension ini:
01 - AMBANK
02 - BANK ISLAM
03 - CIMB BANK
04 - MAYBANK
05 - PUBLIC BANK
06 - RHB BANK
07 - BANK RAKYAT
08 - ALLIANCE BANK
09 - HSBC
10 - BANK MUAMALAT
11 - HONG LEONG BANK
12 - AFFIN BANK
13 - OCBC BANK
14 - CITIBANK
15 - AL RAJHI BANK
16 - BANK SIMPANAN NASIONAL
17 - # WESTERN UNION
18 - # Cash On Pickup (Extra)

Borang Pengesahan Bayaran

Selepas pelanggan selesai melakukan checkout, mereka akan dibawa ke laman checkout "Succes Page" (pada ../index.php?route=checkout/success), pada laman ini akan ada arahan yang meminta pelanggan untuk klik link "Payment Notification Form" yang akan membawa mereka ke laman borang tersebut untuk diisikan.

Borang ini bertujuan untuk membolehkan pelanggan memberitahu pihak Admin bahawa mereka telah selesai melakukan pembayaran untuk tempahan tertentu dengan memberikan info bayaran, transaksi dan fail attachment bukti pembayaran.

Pihak Admin akan menerima notifikasi pembayaran tersebut hanya melalui emel berserta semua info dan attachment jika ada. Pelanggan juga menerima emel salinan sebagai simpanan rujukan mereka.

Membolehkan pelanggan memuatnaik atau upload fail bukti bayaran (jika ada), ianya tidak wajib:

  • Attachment file format: .doc, .docx, .pdf, .gif, .jpg, .png, .bmp
  • Attachment file maximum upload size: 2 MB

Sistem secara automatik akan menambah link "Payment Notification Form" ke dalam information module dan footer (di bawah Contact Us link)

Sistem secara automatik akan menambah arahan yang meminta pelanggan klik link ke "Payment Notification Form" dalam emel New Order yang diterima pelanggan sebaik sahaja selesai checkout.

Supported Version :  2.3.x, 2.2.x, 2.1.x, 2.0.x, 1.5.6.x, 1.5.5.x, 1.5.4.x

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

1. Semak keterangan extension dan lihat versi yang dinyatakan

2. Sila semak versi shopping cart anda dengan cara login dashboard website

3. Di bahagian bawah akan dipaparkan versi yang sedang diguna oleh website anda. Lihat contoh dibawah

Perhatian! Ada sesetengah extension sudah dipasang dalam website anda. Anda boleh semak pakej yang anda langgan dengan kami samada extension ini sudah dipasang atau tidak. Emel kami ke admin@kedaionlinez.com untuk pertanyaan

 

  • Views: 7582
  • Product Code: Model 71
  • Availability: In Stock
1 Product(s) Sold
  • RM70.00

Jika anda mempunyai soalan berkaitan extension, hubungi kami segera di admin@kedaionlinez.com atau call terus ke 011 1326 4325